Ποιοί είμαστε

Στην μνήμη του Κωνσταντίνου

Σημαντικό μέρος των εξόδων του νέου site της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ έχει καλυφθεί από προσφορές στην μνήμη του αγαπημένου φίλου και συνεργάτη μας, Κωνσταντίνου Γώδη.

Η παθιασμένη αγάπη του για τη ζωή μεταδιδόταν γρήγορα σε όποιον βρισκόταν δίπλα του. Έτσι, η ξαφνική απώλειά του, το Μάρτιο του 2012, στην ακμή της δραστηριότητας και προσφοράς του, δεν αποδείχτηκε ικανή να σβήσει τη μνήμη του και τον καθοριστικό του ρόλο στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της οργάνωσής μας. Είναι ακόμα μαζί μας!

Ο Κωνσταντίνος εργάστηκε για περισσότερα από 20 χρόνια για την προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Βιολογία και Γεωγραφία στην Αμερική. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικολογία Υδάτων στην Αγγλία. Εργάστηκε στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας της Κρήτης (ΙΘΑΒΙΚ), ως επιστημονικός ερευνητής και το 1992 συνίδρυσε στη Θεσσαλονίκη τον «Αρκτούρο», όπου ήταν υπεύθυνος για την κατασκευή του Καταφύγιου της Αρκούδας στο Νυμφαίο.

Από το 1994 μέχρι το 1997 ήταν υπεύθυνος του Innovation Relay Center του Συνδέσμου Βιομηχανιών Β. Ελλάδας, πριν επιστρέψει στον «Αρκτούρο», ως συντονιστής των Βαλκανικών δράσεων και υπεύθυνος του Κέντρου Ελληνικού Ποιμενικού. Τον Ιούλιο του 2004, μαζί με άλλους επιστήμονες, ίδρυσε την ΚΑΛΛΙΣΤΩ. Ήταν βασικό στέλεχος της Ομάδας Πεδίου της οργάνωσης και αφιέρωσε πολλές προσπάθειες στην διάδοση χρήσης καλών Σκύλων Φύλαξης Κοπαδιών από κτηνοτρόφους.