Οι Άνθρωποι

Τάσος Χοβαρδάς

Δρ. Περιβαλλοντικής Κοινωνιολογίας

Ο Τάσος Χοβαρδάς έχει πτυχίο Βιολογίας και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Περιβαλλοντική Βιολογία από το Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε στο ίδιο πανεπιστημιακό τμήμα τη Διδακτορική του Διατριβή στην Περιβαλλοντική Κοινωνιολογία/Περιβαλλοντική Εκπαίδευση το 2005. Η έρευνά του επικεντρώνεται στην κοινωνική διάσταση της διαχείρισης των περιβαλλοντικών πόρων, τη συμμετοχή και επικοινωνία μεταξύ των εμπλεκόμενων κοινωνικών εταίρων, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και τη διδακτική της οικολογίας.

Έχει συγγράψει μόνος του ή σε συνεργασία με συναδέλφους 27 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 4 άρθρα σε συλλογικούς τόμους μετά από πρόσκληση και περισσότερες από 50 εργασίες που έχουν ανακοινωθεί σε επιστημονικά συνέδρια. Τα άρθρα του έχουν δημοσιευτεί, μεταξύ άλλων, στις ακόλουθες περιοδικές εκδόσεις: Conservation Biology, Environmental Conservation, Biodiversity and Conservation, Ecological Economics, Forest Policy and Economics, Environmental Management, Society and Natural Resources. Από το 2013 συμμετέχει στην εκδοτική ομάδα του επιστημονικού περιοδικού Society and Natural Resources (Associate Editor).

Έχει κρίνει εργασίες για 12 διεθνή περιοδικά και έχει εργαστεί σε 11 ερευνητικά προγράμματα. Πρόσφατα ολοκλήρωσε δύο μελέτες για την κοινωνική διάσταση της διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών και προστατευόμενων ειδών.  Έχει διδάξει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η διδασκαλία του επικεντρώνεται σε θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής και διακυβέρνησης, θέματα βιωσιμότητας και σε ευρύτερα θέματα οικολογίας. Μέσα από την Περιβαλλοντική Οργάνωση «Καλλιστώ» παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στην πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συνύπαρξη ανθρώπων και μεγάλων σαρκοφάγων.Είναι εταίρος της Καλλιστώς και στο παρελθόν έχει διατελέσει και μέλος του ΔΣ της.