Οι Άνθρωποι

Περικλής Χατζηνάκος

Διαχειριστής Πολιτιστικών Έργων

Ο Περικλής Χατζηνάκος γεννήθηκε το 1992 στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία χρόνια έχει εργαστεί ως διαχειριστής πολιτιστικών προγραμμάτων στην Ελλάδα και τη Γερμανία, ως υπεύθυνος των παραγωγών studio και κινηματογραφιστής στον όμιλο του CNN, στην Αθήνα. Από το 2014 είναι μέλος της Πρωτοβουλίας Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου συμμετέχοντας στην οργάνωση της γιορτής γειτονιάς “Το Δείπνο της Άνοιξης” και στη δημιουργία του "Πάρκου Τσέπης" Θεσσαλονίκης.

Έχει σπουδάσει στην σχολή της Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας (BA), η οποία του παρείχε τα βασικά εργαλεία της πολιτιστικής διαχείρισης και ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ανθρωπογεωγραφία, Σχεδιασμός και Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το 2019 έλαβε υποτροφία στο πρόγραμμα START - Create Cultural Program του Ιδρύματος Robert Bosch μέσω του οποίου ανέπτυξε την πρωτοβουλία “Κοινά υπό Κατοίκηση - Commons in Residency”, η οποία ενέπνευσε την "αναγέννηση" της περιβαλλοντικής οργάνωσης mamagea. Σήμερα, είναι ο γενικός Διαχειριστής της mamagea, μέσω της οποίας δημιουργούνται και εφαρμόζονται ολιστικά και πρότυπα έργα, τα οποία είναι ικανά να αλλάξουν την καθημερινότητα της πόλης και των γειτονιών της.

Tον Δεκέμβριο του 2022 εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Καλλιστώς (Μέλος).