Οι Άνθρωποι

Γιώργος Θεοδωρίδης

Υπεύθυνος Επικοινωνίας

O Γιώργος Θεοδωρίδης σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, και συνέχισε τις σπουδές του στο αντικείμενο της Οικολογικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Δούλεψε σαν street fundraiser για την Greenpeace και το WWF, και σαν σύμβουλος  νοικοκυριών για ζητήματα κατανάλωσης ενέργειας, στην Αγγλία και την Σκωτία.

Ο ερχομός του στην Καλλιστώ ήταν η καλύτερη αφορμή για να αρχίσει να μαθαίνει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα  για  τον λύκο, την αρκούδα, το τσακάλι, τον λύγκα και τον ελληνικό ποιμενικό αλλά όσα και να μάθει πάλι δεν του φαίνονται αρκετά! Μετά από ένα μικρό εργασιακό διάλειμμα επέστρεψε στην Καλλιστώ ως Συνεργάτης Επικοινωνίας για το πρόγραμμα "ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ- Βελτίωση όρων συνύπαρξης του ανθρώπου με τα μεγάλα σαρκοφάγα και ενθάρρυνση ενεργούς συμμετοχής πολιτών στις προσπάθειες διατήρησής τους" το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο. Με την λήξη του προγράμματος "ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ" επέστρεψε στην θέση του Υπεύθυνου Επικοινωνίας της οργάνωσης.

Εκτός από τα μεγάλα σαρκοφάγα τον απασχολούν η βιώσιμη δημόσια διαχείριση του αστικού νερού, και  ερωτήματα όπως: «γίνεται πραγματικά ανακύκλωση στην Ελλάδα;» ή «τι είναι πιο οικολογικό και πιο κοινωνικά δίκαιο; να πάρω μπανάνες από fair-trade συνεταιρισμό του Εκουαδόρ; από κάποιον παραγωγό από την Κρήτη; ή να μην πάρω καθόλου;».