06/02/2020

Νεκρή από πυροβόλο όπλο αρκούδα στην Αναρράχη Εορδαίας: Πιθανότατα να πρόκειται για το ίδιο ζώο που παρακολουθούσε η ομάδα του LIFE AMYBEAR το 2017

Το Σάββατο της 1ης Φεβρουαρίου θηροφύλακας της ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ ενημέρωσε τη Δασική Υπηρεσία Κοζάνης ότι βρέθηκε νεκρή αρκούδα στην περιοχή της Αναρράχης Εορδαίας.
Είναι πιθανόν να πρόκειται για το ίδιο ζώο που είχε παρακολουθήσει η ομάδα του έργου LIFE AMYBEAR τον Απρίλιο-Μάϊο του 2017 μέσω αυτόματης κάμερας προκειμένου να μην προκύψει κάποια αρνητική αλληλεπίδραση καθώς το ζώο είχε φωλιάσει κοντά σε κατοικημένη περιοχή.
Το διάστημα εκείνο, πριν από περίπου 2 χρόνια, χάρη στην Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων για περιστατικά αλληλεπίδρασης Αρκούδας – Ανθρώπου υπό την αιγίδα του Δασαρχείου Κοζάνης, όλα είχαν κυλήσει ομαλά χωρίς να δημιουργηθεί κανένας κίνδυνος ούτε για τους κατοίκους της περιοχής ούτε για την αρκούδα η οποία τότε είχε γεννήσει και 2 μικρά. Είτε πρόκειται για το ίδιο ζώο είτε για κάποιο άλλο, είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός να θανατώνεται μία αρκούδα η οποία δεν έχει προκαλέσει ζημιές σε αγροτικές ή κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Είναι ακόμα πιο λυπηρό αν σκεφτεί κανείς ό,τι είναι πολύ πιθανόν το ζώο να ήταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης.
Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας.
(Πηγή της φωτογραφίας είναι το site της ΣΤ’ΚΟΜΑΘ)