29/08/2018

Επιτυχημένη η εκδήλωση παρουσίασης του LIFE ARCTOS KASTORIA!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της Καλλιστώς την Παρασκευή 24/8 , στο πλαίσιο της 2ης Γιορτής Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Καστοριάς. Με αφορμή τη διάκριση του προγράμματος LIFE ARCTOS/KASTORIA με δύο ευρωπαϊκά βραβεία, το Natura 2000 Award στην κατηγορία «Εξισορρόπηση συμφερόντων/αντιλήψεων» για το 2018 και του Best of the Best Life Projects 2018 στην κατηγορία «Φύση & Βιοποικιλότητα», η Καλλιστώ πραγματοποίησε εργαστήριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για παιδιά και εκδήλωση απολογισμού του προγράμματος LIFE που υλοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, κ. Αδαμόπουλος Σωτήριος, ο κ. Παπούλιας Φώτης εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  και ο κ. Ψαρούδας Σπύρος, διευθυντής της Καλλιστώς. Το Σάββατο 25/8 πραγματοποιήθηκε περιήγηση στο θεματικό μονοπάτι για την αρκούδα, στην χαρακτηρισμένη περιοχή Natura 2000 "Κορυφές Όρους Γράμμος" (GR1320002) στο Νεστόριο Καστοριάς.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Καστοριάς μπορείτε να αναζητήσετε εδώ και εδώ .

 

Αναλυτικές πληροφορίες για το έργο μπορεί να βρει κανείς στην  τελική αναφορά του  Life Arctos Kastoria και στην ιστοσελίδα του έργου.

 

 

Προσθέστε νέο Σχόλιο